Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntüler sosyal medyaya gündem oldu. Deneyimli siyasetçi, ortaya atılan görüntüler üzerine açıklama yaptı.

Sarıgül ve korumasına ait olduğu iddia edilen 2022 yılına ait uygunsuz görüntüler X üzerinden sosyal medyaya sızdırıldı. Görüntüdeki kişinin Sarıgül olup olmadığı bilinmiyor.

Görüntülerle ilgili açıklama geldi

Mustafa Sarıgül, görüntülerin hızla yayılmasının ardından sert bir açıklama yaparak konunun yargıya taşınacağını söyledi.

Sarıgül, X hesabından yaptığı paylaşımda, ''Hakkımda yayınlanan video montaj şantaj tehdit tehdit içeriklidir Türkiye’nin en önemli ve güvenilir kriminal bilirkişi uzmanlarından gerekli inceleme raporlarını kamuoyuyla paylaşacağız bize ve ailemize bu çirkin iftiralar atıp tehdit eden alçaklarla yargıda hesaplaşacağız.'' ifadelerini kullandı. 

Sarıgül: Tamamen montaj

Sosyal medyada dolaşıma sokulan uygunsuz içerikli videodakileri Mustafa Sarıgül ve koruması olup olmadığı kullanıcıları ikiye böldü. Deneyimli siyasetçiye çok benzeyen şahsın kendisinden yaşça genç bir erkekle ilşikiye girdiği görülüyor.

Bakan açıkladı! Bolu Dağı Tüneli açılıyor... Bakan açıkladı! Bolu Dağı Tüneli açılıyor...

Sarıgül, konuyla ilgili Gerçek Gündem'e yaptığı açıklamada, "Görüntüler tamamıyla montaj. Kimin bunu yaptığını elbet bulacağız. Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. Görüntülerde montaja maruz bırakılan kişi bir devlet memuru değil. Bizimle beraber 25 yıldır koruma ekibimizde yer alan arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

Avukatından suç duyurusu

Sarıgül'ün avukatı Burcu Aydın, CHP antetli bir basın açıklaması paylaşarak olayı hukuka intikal ettiğini duyurdu. Kesinliklike Mustafa Sarıgül'e ait olmayan görüntülerle ilgili kriminal raporların gerekli adli makamlara sunulduğu vurgulandı.

Editör: Kemal Ilıkkan