Argat, aylık 65 bin lira olan kira bedelinin 170 bin liraya çıkarılması talebiyle İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ‘kira tespit davası’ açtı. Savoy Sitesi’ndeki kiraların 200 ila 220 bin lira arasında olduğunu öne süren Argat, mevcut kira bedelinin piyasa koşullarına göre çok düşük olduğunu savundu.

Ünlü pop starı Michael Jackson’ın ağabeyi Tito Jackson 71 yaşında vefat etti Ünlü pop starı Michael Jackson’ın ağabeyi Tito Jackson 71 yaşında vefat etti

Kira tespit davası açıldı

2018 yılında Mustafa Sandal’a kiralanan 3+1 daire, İrem Argat’ın dava dilekçesinde “A plus malzemelerle donatılmış lüks bir ev” olarak nitelendirildi. Argat, sitedeki benzer evlerin 200 bin TL'nin üzerinde kiralandığını ve Sandal'ın 65 bin TL'lik kira bedelinin ekonomik şartlara göre yetersiz olduğunu belirtti. Arabuluculuk girişimlerinin sonuçsuz kaldığını da ifade eden Argat, yeni kira bedelinin 170 bin TL olarak tespit edilmesini talep etti.

Mustafa Sandal: Amaç tahliye ettirmek

Mustafa Sandal, dava konusu kira artış talebinin fahiş olduğunu dile getirerek, ev sahibinin asıl amacının kendisini tahliye ettirmek olduğunu iddia etti. Sandal’ın avukatı ise, kira sözleşmesinde kira artışıyla ilgili bir madde bulunmadığını ve müvekkiline dava açılmadan önce bir ihtarname gönderilmediğini vurguladı. Ayrıca, kira bedelinin aşırı yüksek olduğunu ve komşu evlerin kira bedellerinin incelenmesi gerektiğini belirterek davanın reddini talep etti.

"Kira bedeli zaten yüksekti"

Sandal'ın avukatı, sanatçının 2018 yılında evin ekonomik koşullara göre oldukça yüksek bir kira bedeliyle kiralandığını ve yeni talep edilen 170 bin liranın orantısız olduğunu ifade etti. Mahkemenin yapacağı keşif ile site içerisindeki diğer dairelerin kira bedellerinin de araştırılması istendi.

Mahkemenin kararı merakla beklenirken, taraflar arasında yaşanan bu kira artış anlaşmazlığı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Editör: Elif Erbay