14 Eylül Cumartesi günü, yarışın Beykoz etabında sabah 08.00 ile 14.30 saatleri arasında belirli yollar araç trafiğine kapalı olacak. Çukur Çayır, Saip Molla ve Ayvalıdere Caddeleri başta olmak üzere, Sultaniye, Şehit Bülent Kocabıyık, Kelle İbrahim, Şahinkaya ve Dr. Fahrettin Erkinsoy Caddeleri kapalı olacak. Ayrıca, Anadolufeneri, Kabakoz, Dereboyu, Prof. Dr. Aziz Sancar ve Kuzey Marmara Otoyolu'na bağlanan Riva girişleri de geçici olarak trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergah olarak çevre yolları kullanılabilecek.

Pazar günü Fatih, Eyüpsultan, Beyoğlu ve Beşiktaş’ta trafik düzenlemeleri

15 Eylül Pazar günü ise yarışın şehrin daha merkezi bölgelerinde yapılacak olması nedeniyle, sabah saatlerinden itibaren trafik kısıtlamaları başlayacak. Fatih, Eyüpsultan, Beyoğlu ve Beşiktaş ilçelerinde gün boyunca bazı yollar trafiğe kapalı kalacak.

Fatih’te kapalı yollar ve alternatif güzergahlar

Fatih ilçesinde sabah saat 07.00’dan itibaren Ayvansaray, Mürselpaşa, Abdülezelpaşa ve Kadirhas Caddeleri ile bu caddelere çıkan tüm yollar trafiğe kapanacak. Sahil Kennedy Caddesi'nin Sirkeci ile Samatya varyantları arası da trafiğe kapalı olacak. Alternatif güzergah olarak Atatürk Köprüsü, Fevzipaşa, Millet ve Vatan Caddeleri kullanılabilecek.

Eyüpsultan'da kapalı yollar ve alternatif rotalar

Eyüpsultan'da ise Silahtarağa ve Bahariye Caddeleri ile bu caddelere çıkan tüm yollar sabah 09.00’dan itibaren kapatılacak. Alternatif olarak Kazım Karabekir Caddesi ve Eyüpsultan Bulvarı gibi güzergahlar kullanılabilecek.

Hangi yollar trafiğe kapalı olacak? 18 Eylül 2024 Hangi yollar trafiğe kapalı olacak? 18 Eylül 2024

Beyoğlu'nda kapatılacak yollar

Beyoğlu ilçesinde de sabah 07.00’dan itibaren Tersane, Kemeraltı ve Necatibey Caddeleri ile bu caddelere çıkan yollar araç trafiğine kapalı olacak. Alternatif olarak Refik Saydam Caddesi ve Tersane Caddesi'nin Unkapanı yönü kullanılabilecek.

Beşiktaş'ta trafiğe kapalı yollar

Beşiktaş’ta ise Dolmabahçe Caddesi, Barbaros Bulvarı ve Çırağan Caddesi başta olmak üzere birçok cadde, sabah 07.00’den itibaren kapanacak. Alternatif olarak Kadırgalar, Muallim Naci ve Dereboyu Caddeleri tercih edilebilecek.

Bu kapsamda İstanbul’da hafta sonu trafik yoğunluğunun yaşanması beklenirken, vatandaşların alternatif güzergahları kullanmaları ve toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri öneriliyor.

Editör: Elif Erbay