Almanya’nın Münih kentinde, İsrail Konsolosluğu yakınlarında silah sesleri duyuldu. Alman polisi, uzun namlulu silah taşıyan bir kişi polis tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bugünkü tarih, yani 5 Eylül, aynı şehirde geçmişte yaşanan kanlı bir olayın da yıldönümü. 1972’de Münih Olimpiyatları sırasında, Filistinli direnişçilerin oluşturduğu silahlı bir grup 11 İsrailli sporcuyu öldürmüştü. 

Polis, silah taşıyan bir şüpheli görüldüğünü ve ateş açıldığını, çatışma yaşandığını, şüphelinin yaralandığını bildirdi. Polis başka yaralanan olmadığını duyurdu.

Olayın, 1972 Münih Olimpiyatları saldırısının yıldönümüne denk gelmesi dikkat çekti.

Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı

Silahlı kişinin hangi uyruktan olduğu, ölü mü, yaralı mı olduğu henüz tam kesinleşmedi. Bununla birlikte İsrail kamu yayıncısı Kan, silahlı saldırgan "etkisiz hale getirildiğini" bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan videoda, kentin Nazi dönemi tarihine ilişkin bir müzenin yakınında bulunan konsolosluğun hemen yanında yoğun ateş açıldığı olduğu görülüyor. 
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, Münih'teki olayı "ciddi" olarak niteledi. Bakan Feaser, önceliğin İsrail tesislerinin korunması olduğunu söyledi.

Saldırının, 1972 Münih Olimpiyatları saldırısının yıldönümüne denk gelmesi ise dikkat çekti. Münih Yaz Oyunları'nda Filistinli silahlı grup, İsrailli sporcuları hedef almış, 11 İsrailli 11 İsrailli sporcu öldürülmüştü.

Editör: Uğur Kaçar