Türkiye’nin genç ve başarılı haltercisi Muhammed Furkan Özbek, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil ediyor. 23 yaşındaki sporcu, uluslararası arenada kazandığı madalyalarla dikkat çekiyor. Peki, Muhammed Furkan Özbek (KİMDİR) Aslen Nereli, Evli Mi, Kaç Yaşında, Ne İş Yapıyor, Mesleği Ne? 

Muhammed Furkan Özbek Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Türkiye’nin milli haltercisi Muhammed Furkan Özbek, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ediyor. Muhammed Furkan Özbek’in hayatı ve başarıları hakkında merak edilen detayları sizin için derledik.

4 Ocak 2001’de Yozgat’ta dünyaya gelen Muhammed Furkan Özbek, ASKİ Spor Kulübü’nün sporcusu olarak antrenörleri Gökhan Kuşçuoğlu ve Mehmet Doğan’ın liderliğinde çalışıyor.

Muhammed Furkan Ozbek Kimdir Hal 1

Hangi Branşta Yarışıyor?

1,63 metre boyunda ve 73 kilodaki milli sporcu, halterde 73 kiloda Türkiye’yi temsil ediyor.

Tokyo Olimpiyatları'nda Yarıştı mı?

Muhammed Furkan Özbek, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda 67 kiloda yarıştı. Koparmada 142 kilo kaldıran sporcu, silkmede 173 kiloda takıldı. Tokyo Olimpiyatları, Özbek’in kariyerinde önemli bir yer edindi.

Muhammed Furkan Özbek’in Başarıları Nelerdir?

2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları 69 kg: Altın Madalya

2018 Avrupa Gençler Halter Şampiyonası 69 kg: Altın Madalya

2021 Gençler Dünya Halter Şampiyonası 67 kg: 2 Altın, 1 Gümüş Madalya

2021 Avrupa Halter Şampiyonası 67 kg: 2 Altın, 1 Bronz Madalya

2022 Avrupa Halter Şampiyonası: 2 Altın Madalya

İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü? İtalyan efsanevi futbolcu 59 yaşında yaşamını yitirdi... Salvatore Schillaci kimdir, neden öldü?

Akdeniz Oyunları: Gümüş Madalya

2024 Paris Olimpiyatları Öncesinde Form Durumu 

Muhammed Furkan Özbek, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesinde kendini formda hissettiğini ve antrenmanlarda en iyi derecelerine ulaştığını belirtmiştir.

Geçmişte Hangi Turnuvalarda Yarıştı?

Özbek, 2018 yılında İtalya’nın San Donato Milanese kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Halter Şampiyonası’nda erkekler 69 kg’da altın madalya kazanmıştır. Ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye’nin tek erkek haltercisi olarak yarışmıştır.

Hangi Başarıları Elde Etti?

2021 yılında Özbekistan’ın Taşkent kentinde düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak dikkat çekmiştir. Aynı yıl, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda da başarılı performans sergilemiştir.

Editör: Haber Merkezi