Ülke geneli göçmen operasyonları hız kesmeden sürüyor.  Muğla,  Aydın, Kocaeli illerinde toplam 85 göçmen ve 4 organizatör yakalandı.

Öncelikle, Muğla’nın Marmaris ilçesinde karadan ulaşımın bulunmadığı Atabol Koyu’nda bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu ve Bozburun Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ile müştereken kara üzerinde bulunan 15 düzensiz göçmen yakalandı.

Bir başka göçmen operasyonu ise Kocaeli’nde gerçekleşti. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Gebze ilçesinde 2 araçta düzensiz göçmen olduğu istihbaratı üzerine ekipler harekete geçti. Polis ekiplerince yapılan operasyonda 13 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler işlemleri sonrasında Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. 

Aydın’da Didim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçuna yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Didim ilçesinde deniz kenarında bulunan makilik alan içerisinde gizlenmiş vaziyette 57 düzensiz göçmen yakayı ele verdi.

PKK'nın sözde sorumlularından Terörist Azad Akıncı etkisiz hale getirildi! PKK'nın sözde sorumlularından Terörist Azad Akıncı etkisiz hale getirildi!

Göçmenlerin yanı sıra operasyonlarda organizatörler de yakalanarak tutuklandı. Kocaeli’ndeki operasyonda Y.G ve A.S. isimli 2 organizatörler ise gözaltından sonra mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın’da ise A.A. ve Y.K. isimli organizatörler yakalanarak tutuklandı.

Editör: Uğur Kaçar