Dünya

Moody's İsrail'in kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu düşürdü ve ülkenin ekonomik görünümü hakkında uyarılarda bulundu.

Abone Ol

Moody's'in açıklamasına göre, İsrail'in döviz ve yerel para cinsinden kredi notu "A2"den "Baa1"e indirildi ve kredi notu görünümü negatif olarak korundu.

Bu kararın ardındaki temel neden olarak, artan jeopolitik risklerin İsrail'in kredibilitesi üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratması gösterildi. Gazze'de ateşkes olasılığının düşük olduğu ve iç siyasi risklerin de bu durumla birlikte arttığı vurgulandı. Uzun vadede, askeri çatışmaların İsrail ekonomisini beklenenden daha kalıcı bir şekilde zayıflatabileceği değerlendirilirken, hızlı ve güçlü bir ekonomik toparlanma ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi. Bu gecikmiş toparlanmanın kamu maliyesi üzerinde kalıcı olumsuz etkiler yaratabileceği belirtildi.

Moody's, geçtiğimiz yıl İsrail'in kredi notunu birkaç kez gözden geçirmiş, Şubat ayında "A1"den "A2"ye indirerek görünümü "negatif" olarak revize etmişti.