Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü Erdoğan, Ayşenur Ezgi Eygi'nin annesiyle görüştü

HABER MERKEZİ

MİT’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü’yle birlikte gerçekleştirdiği çalışmada, bölücü terör örgütünün sözde istihbarat biriminde görev yapan iki terörist belirlendi. Bu teröristlerden çok yönlü takibe alınan Sadık Topaloğlu’nun ‘Halil’ kod adını kullandığı ve sık sık PKK’nın Kandil’deki kampına gidip eğitim ve talimat aldığı, hatta terör örgütünün sözde liderlerinden Cuma kod adlı Cemil Bayık’la görüşmeler gerçekleştirdiği belirlendi.

Topaloğlu’nun, eğitiminin ardından Türkiye’de görevlendirildiği ve gazetecilik maskesi altında bilgi topladığı da ortaya çıkarıldı. Ayrıca bir başka PKK’lı terörist Mehmet Savaş’la birlikte finans çalışmaları yaptıkları ve paravan şirketler aracılığıyla Suriye’de PKK/YPG teröristlerine malzeme tedarik edip gönderdikleri belirlendi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından düğmeye basıldı ve MİT’in Emniyet birimleriyle gerçekleştirdiği ortak operasyonla PKK’lı sözde istihbaratçılar Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş İstanbul’da ele geçirildi. İki terörist, sorgulamalarının ardından tutuklandı.

Editör: Elif Erbay