Milli İstihbarat Teşkilatı güvenlik için çalışmalarını sürdürüyor. Gece gündüz titizlikle çalışan MİT başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın çalışmaları sonucu İsrail İstihbarat Servisi’nin para ını sağlayan Kosova vatandaşı Liridon Rexhepı tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yoktur" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yoktur"

MİT, Liridon Rexhepı’nin MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten kişi olduğunu tespit etti. Rexhepı, İsrail İstihbarat Servisi’nin Türkiye’deki saha elemanlarına para aktarıyordu.

Yapılan çalışmalar ile Liridon Rexhepı’nin mali hesaplarındaki hareketlilik ortaya çıkarıldı ve Türkiye’deki saha elemanlarına Western Union üzerinden çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği tespit edildi. Liridon Rexhepı, 25 Ağustos 2024’te Türkiye’ye giriş yaptığı andan itibaren takibe alındı.

Takibe alınan Rexhepı, 30 Ağustos’ta İstanbul Emniyeti TEM Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Liridon Rexhepı ile beraber Y.B. isimli de şüpheli gözaltına alınırken yurtdışı çıkış yasağı adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı. Liridon Rexhepı ise gözaltından sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

MOSSAD'ın para ağı çöktü

MOSSAD kendisi için drone çekimi yapan, Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyeti yürüten, Suriye sahasına yönelik bilgi derleyen Türkiye’deki elemanlarına para aktarıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütülen operasyonlar sonucu MOSSAD’ın Türkiye’deki saha elamanlarına nasıl para aktardığı deşifre edilmiş oldu.

MOSSAD’dan alınana paralar Suriye sahasında kullanılıyordu. Kosova üzerinden gelen paraları Western Union ile Suriye’deki kaynaklara aktarıldığı görüldü. Paraların kripto para yöntemi aktarıldığı da tespit edildi.

Editör: Uğur Kaçar