Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da Hamas Siyasi Büro liderleriyle bir araya geldi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmede İsrail ve Filistin arasında devam eden ateşkes müzakerelerinin son durumu ve rehine takası konuları masaya yatırıldı.

44 ilde “Narkoçelik-39” operasyonları düzenlendi 44 ilde “Narkoçelik-39” operasyonları düzenlendi

Görüşmede, Gazze’de süregelen insanlık dramının sona erdirilmesi amacıyla kalıcı bir ateşkes sağlanması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için atılabilecek somut adımlar değerlendirildi.

Gündem ateşkes

Toplantıda, Hamas’ın müzakere sürecindeki yapıcı tutumu vurgulanırken, İsrail’in BM Güvenlik Konseyi kararlarıyla desteklenen önerilere ek koşullar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığı belirtildi. Ayrıca, İsrail’in devam eden saldırılarından duyulan endişeler dile getirildi.

MİT, ateşkesin sağlanması ve müzakerelerin ilerlemesi için taraflar ve uluslararası aktörlerle yoğun diplomatik temaslarını sürdürüyor. Bu süreçte MİT, Hamas, İsrail, Mısır, Katar ve ABD gibi önemli aktörlerle kapsamlı bir diplomasi trafiği yürütüyor.

Editör: Ömer Göyce