Sosyal medyada yapılan olumsuz yorumlara karşı kendinden emin tavrını koruyan Bilgen, “Negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum” diyerek, bu tür eleştirileri önemsemediğini ifade etti.

"Türkiye'yi asalet ve zarafetle temsil edeceğim"

İdil Bilgen, kazandığı unvanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirterek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Bilgen, “Ben bir Türk kadınıyım. Miss Turkey tacını taşımaktan onur duyuyorum. Ülkemizde yaşanan acı olaylar varken, bana yönelik olumsuz yorumları dikkate almıyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir üreten insanların söylediklerine değer vermem. Ben çağdaş bir Türk kadını olarak, Türkiye’yi Miss World’de asalet ve zarafetle temsil edeceğim” dedi.

İdil Bilgen

Sosyal medya eleştirileri umursamıyor

Sosyal medyada takipçi sayısının hızla arttığını dile getiren Bilgen, bu ilgiyi doğal bulduğunu belirtti. "Bir Türkiye Güzeli’nin hayatının merak edilmesi oldukça normal. Takipçilerimin artması beni sevindiriyor, herkese ilgileri için teşekkür ederim. Olumsuz yorumlar nedeniyle sosyal medyamı kapatmayı asla düşünmedim, buna gerek duymuyorum" diye ekledi.

Şabaniye benzetmesine yanıt: "Herkes özgürdür"

Sosyal medyada, Kemal Sunal’ın ‘Şabaniye’ karakterine benzetilmesi üzerine konuşan Bilgen, eleştirileri dikkate almadığını yineleyerek, “Sosyal medya büyük bir platform ve herkes burada özgürce düşüncelerini dile getirebilir. Benim bu unvanı daha pozitif projeler için kullanma hedefim var. Bu tür yorumlar beni ilgilendirmiyor” dedi.

Narin’in yengesi Hediye Güran tutuklandı! İşte Hediye yengenin ifadesi Narin’in yengesi Hediye Güran tutuklandı! İşte Hediye yengenin ifadesi

Onkoloji alanında kariyer hedefi

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 24 yaşındaki İdil Bilgen, Miss Turkey zaferinin kariyer planlarını etkilemeyeceğini vurguladı. 2018 yılında meme kanserinden kaybettiği annesi Ayşe Bilgen'in hastalığı sırasında doktor olmaya karar verdiğini belirten genç doktor, onkoloji alanında uzmanlaşma hedefinin olduğunu söyledi. Bilgen, “Tıp eğitimimi tamamladım ve şimdi onkoloji üzerine çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Editör: Elif Erbay