A Milli Futbol Takımımız, Stefan Kuntz yönetiminde EURO 2024 Elemeleri'ne başladı. D Grubu'nda Hırvatistan, Ermenistan Letonya ve Galler ile mücadele edecek olan milliler, ilk maçında Ermenistan'a konuk oldu.
Başkent Erivan'da oynanan karşılaşmaya şok bir golle Ermenistan önde başladı. Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle karşılaşmada 1-0 geriye düştük.
Yenilen golden sonra oyunun kontrolünü eline ağlan Ay-Yıldızlılar, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün ceza sahası dışından çektiği şutla skora dengeyi getirdi.
İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Stefan Kuntz, Kerem Aktürkoğlu ve Salih Özcan'ı oyuna dahil etti.
64. dakikada ise Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir bitirişle maçın skorunu belirledi.
BAKAN KASAPOĞLU KARŞILAŞMAYI TRİBÜNDE İZLEDİ A Milli Takımın, Ermenistan ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da tribünden izledi. Bakan Kasapoğlu mücadeleyi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve TFF yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takip etti. Karşılaşmayı izleyenler arasında Fransa Milli Takımı'nın Ermeni asıllı eski futbolcusu Youri Djorkaeff de yer aldı.
TÜRK TARAFTARLAR TRİBÜNDE YER ALAMADI Ermenistan ile deplasmanda oynanan karşılaşmada UEFA'nın talebi doğrultusunda Türk taraftarlar tribündeki yerlerini alamadı. Ermeni taraftarlar ise 14 bin 400 kişilik stadı tamamen doldurdu.