Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’te DEM’li milletvekilleriyle tokalaşması ve “Türkiye partisi olsunlar” sözü tartışılmaya devam ediyor. Tartışmaya MHP içinden ilk yorum geldi. 

Bahçeli’nin en yakın kurmaylarından Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarından Feti Yıldız, DEM Parti’ye yeni mesaj verdi: “Anayasa için, seçim için yapılıyor gibi yorumlar bize göre çok sığ yorumlar... Türkiye partisi oldukları anda konuşulur, sonrası kolay diyoruz.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında DEM Partililere “Uzattığım el, gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir” demişti.

Bu sayıyı İçişleri Bakanı açıkladı Bu sayıyı İçişleri Bakanı açıkladı

“Terör enerjimizi 40 yıl sömürdü”

Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan MHP’li Yıldız, Bahçeli’nin sözlerini ve tepkileri değerlendirdi. Bahçeli’nin DEM’e ve PKK terör örgütüne yönelik sözlerini “Müthiş sözler” diye niteleyen Yıldız; “Genel Başkanımız Türkiye Yüzyılı’nda terörün sıfırlanmasının, bölücülük melanetinin ortadan kaldırılmasının öncelik olduğunu söyledi. Bunun yanlış anlaşılacak tarafı yok ki. ‘Aşımızı beraber taşıralım, işimizi birlikte artıralım. Huzur ve güvenliğimizi el ele çoğaltalım’ dedi. Müthiş sözler. Geldiğimiz bu dönemde bu sözlerin ve çağrının kıymeti tüm muhalefet partileri tarafından bilinmeli. Bunun bir tarafından çekiştirilerek ‘Anayasa için, seçim için yapılıyor’ gibi yorumlar bize göre çok sığ yorumlar. Terör, bölücülük Türkiye’nin enerjisini 40 yıl sömürdü. Yazıktır, günahtır. Bu mesele çok önemli, çok” dedi.

Tek şart, kendilerini terörden kurtarmaları

Yıldız; “DEM’le karşılıklı diyalog zemini hazır mı? Bu diyalog, çözüm sürecini beraberinde getirir mi?” sorusunaysa şu yanıtı verdi: “Evet, adım atmak gerekiyor. DEM’in terör belasından, onların vesayetinden kurtulması gerekiyor. Açıkçası özgürleşmesi lazım. Türkiye partisi oldukları anda konuşulur. Tek şart, kendilerini terör ve bölücülük melanetinden kurtarmalarıdır. Sonrası kolay diyoruz”.

Editör: Elif Erbay