MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 'İstiklalden İstikbale Türk ve Türkiye Yüzyılı' paneline katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

 Aydın, Cumhur İttifakı olarak yeni bir yüzyıla girdiklerini belirterek, ikinci yüzyılın adının 'Türkiye' olmasından bazı kişilerin rahatsız olduğunu ifade etti.

İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Aydın, önceki yüzyılda Türkiye'nin durumunu anlatarak, işgal yıllarında dahi TBMM'nin bombalanmadığını ancak 15 Temmuz'da TBMM'nin bombalandığını hatırlattı. 'Bu coğrafyada varlıklı olmanın, ayakta durmanın bir bedeli var. O bedeli defalarca ödedik, Allah bir daha ödetmesin bize.' dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN BİR ARAYA GELME NEDENİ…”

Siyasetin barışı öncelemesi gerektiğini vurgulayan Aydın, bu davranışın yurt içinde ve dışında aynı tavırla sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Aydın, “Siz içeride farklı, dışarıda farklı olunca işte Yunan, Amerika ve Avrupa parlamentosundaki gibi ülke çıkarları, ali menfaatler söz konusu olduğunda herkes aynı şeyi söylüyor ama bize gelince bir kakofoni başlıyor. Her kafadan başka bir ses. Onlar Selahattin Demirtaş denen teröriste 'af' diyor, bizimkiler de 'af' diyor. Daha görevinin birinci gününde ya 'Selam olsun' diyor. Selam gönderdiğin kimdir senin, bir baksana. Onun için biz bunlara mahal vermeyeceğiz Allah'ın izniyle. Cumhur İttifakı'nın bir araya gelme nedeni işte böyle bir vizyonu çok net bir şekilde, yaşadıklarımızdan çıkardığımız dersler neticesinde ortaya konulmuş bir sistematiktir. Yani önce ülke ve millettir, parti ve biz teferruatızdır aynı yüz yıl önce olduğu gibi çünkü söz konusu vatanın bekasıdır, birliğidir, dirliğidir. Siyasetimizin merkezinde de o vardır.” diye konuştu.