Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodla uyardığı Amasya, Ankara, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale sağanağa teslim oldu. Ankara'da sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri meydana geldi,. Aksaray'da ise iki genç kız, sel sularıyla sürüklenerek su kanalına düştü. Çevredeki vatandaşlar kısa süre içinde sürüklenen gençleri kanaldan çıkardı.

Uzman isim Türkiye'yi uyardı. 1,2,3,4,5 günümüz var. İki kötü şey var -  Yaşam Haberleri - TV100

İki genç kız sel nedeniyle su kanalına düştü

Laleli Mahallesi'nde okuldan eve dönen Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Zeynep (17) ile kuzeni Fatma Nur Erdem (19) sel sularıyla sürüklenerek su kanalına düştü. Çevredeki vatandaşlar durumu fark edip kısa süre içinde kanaldan çıkarıldı. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kuzenlerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Aksaray Belediyesi ve polis ekipleri, ulaşımın aksamaması için kentte çalışma yaptı.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (11 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (11 Eylül 2024)

Sarı kod uyarısı nedir?

Sarı kod belirtilen durumlarda hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına gelmektedir.

Editör: Haber Merkezi