Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Denizi'nde fırtına uyarısında bulundu. Rüzgarın bugün öğle saatlerinden sonra batı-güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamada, fırtınanın etkisini akşam saatlerinde yitirmesi öngörülüyor.

BATI KARADENİZ'DE KARLA KARIŞIK YAĞMUR 

Batı Karadeniz'de, bu akşam saatlerinden itibaren etkili olacak şekilde; Düzce ve Sinop'ta kuvvetli yağmur, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük'te kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor. 

Bolu'nun yüksek kesimleri, Çankırı'nın kuzeyi, Düzce'nin doğu ve yüksekleriyle Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli kar, Kastamonu il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZDE KUVVETLİ YAĞIŞ 

Yarın (Pazar) Doğu Karadeniz'de beklenen yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli yağmur ile sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Artvin'in kuzey iç kesimlerinde (Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul, Borçka) yoğun kar yağışı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya MKB başkanı El-Kebir'i kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya MKB başkanı El-Kebir'i kabul etti

Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.