Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Ağustos 2024 günü için hava durumu tahminlerini yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bugün ülke genelinde hava sıcaklıkları önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ancak meteoroloji kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasın gerektiğini duyurdu.

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (12 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (12 Eylül 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ise rüzgarın 40 km/saat ila 60 km/saat arasında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Editör: Uğur Kaçar