Edirne'nin sınır köylerinde sabaha karşı başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, yüksek kesimler kısa sürede beyaza büründü. İstanbul için ise Prof. Dr. Orhan Şen, "Akşama dışarıda kalmayın" uyarısında bulundu. İşte Meteoroloji'nin son dakika 16 Aralık - 20 Aralık hava durumu...

Meteoroloji'nin ardı ardına yayınladığı uyarılar sonrasında, uzmanlar Edirne için de kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Kentte iki gündür devam eden sağanak yağış, karla karışık yağmura dönüştü.

Sakarya'da korkunç kaza! Can kaybı var Sakarya'da korkunç kaza! Can kaybı var

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkisiyle Edirne'de hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü. Lalapaşa ilçesine bağlı ve Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli köyü, sabaha karşı başlayan sağanak yağışın ardından kar yağışına dönüştü. Bu durum, köydeki yolların ve çevrenin kısa sürede beyaza bürünmesine neden oldu.

Hamzabeyli, Vaysal, Kalkansöğüt ve çevre köylerde etkili olan kar yağışı, köylüler arasında sevinçle karşılandı. Ayrıca, Avrupa'ya açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın trafiğe kapanmaması için kar küreme araçları ve ekipler hazır olarak bekletildi.

ORHAN ŞEN'DEN UYARI! "AKŞAMA DIŞARIDA KALMAYIN"

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in sosyal medya hesabından paylaştığı son dakika hava durumu bilgileri şu şekilde:

"Bugün Cumartesi Türkiye’nin batısında ve kuzeyinde yağışlar görülecek. Yağışlar genellikle yağmur olacak, ancak Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Uludağ, Ankara ve Sivas'ın kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek. Rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege bölgelerinde kuzeyden, Güney Ege'de ise güneyden kuvvetli esecek.

Sıcaklıklar azalacak ve yağışlar akşam saatlerinde kuvvetlenecek. Özellikle Antalya'nın doğusunda şiddetli yağışlara dikkat edilmelidir. Yağışlar Pazar günü Batı bölgelerde etkisini kaybedecek. Ancak, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar devam edecek. Ardından Pazartesi sabahı ülke genelinde yağışlar sona erecek.

İstanbul'da bugün hava yağmurlu olacak ve sıcaklık 9 derece olacak, akşam saatlerinde yağmurun şiddeti artacak. Rüzgar poyrazdan kuvvetli esecek. Hissedilen sıcaklık 4-5 derece civarında olacak. Akşam saatlerinde dışarıda kalmaktan kaçının! İzmir'de sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor, sıcaklık 17 derece olacak. Ankara'da ise gündüz yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Antalya'da ise sıcaklık 19 derece olacak, özellikle bölgenin doğusunda şiddetli yağışlara dikkat edilmelidir!"