Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Ağustos 2024 günü için hava durumu tahminlerini yayınlandı.

Bugün hava sıcaklıklarının Karadeniz'in iç kesimlerinde ve İç Anadolu’da 3 ila 5 derece azalması ve Trakya'da ise tam tersi 4 ila 6 derece artması bekleniyor. Diğer yerlerde önemli bir değişikliğin görülmeyeceği tahmin ediliyor. Ülke geneli rüzgar şiddeti de hafif, ara sıra orta kuvvette olacak.

Sağanak Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Osmaniye'nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinin ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ön görülüyor. Kalan yerlerin de az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bölge bölge hava durum tahminleri

Meteoroloji sağanak yağış uyarısı yaptı. Hangi bölgede hava nasıl seyredecek tek tek açıklandı.

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (12 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (12 Eylül 2024)

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla ve Aydın'ın iç kesimleri ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'nin iç kesimleri ile Osmanye'nin güneyi ve Hatay kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: Uğur Kaçar