Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesi başladı

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Geçmiş dönemde silahlı faaliyet yürüttükleri belirlenen ve örgütün ideolojisi doğrultusunda çatışma bölgelerine eleman kazandırmaya çalıştıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon, özel harekat ekipleri ve dronların desteğiyle 152 polis tarafından gerçekleştirildi. Operasyon, 4 gün önce şafak vaktinde yapıldı ve bazı adreslere Koçbaşı kullanılarak girildi. Yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel materyallerle birlikte 21 bin 500 Suriye lirası, 800 euro, 23 bin 100 dolar ele geçirildi.

Toplamda 8 şüpheli gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, polis, PKK/KCK terör örgütünün finansal faaliyetlerini deşifre etme soruşturması kapsamında şüpheli F.A.'yı da operasyonla yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli, terör örgütü PKK'ya üye olmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.