Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Eylül Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, yıllık enflasyon tüm ana gruplarda gerilerken, bu düşüş enerji ve hizmet sektörlerinde daha belirgin olarak gözlemlendi. İşlenmiş gıda fiyatlarında sınırlı bir artış yaşanırken, enerji fiyatlarında da bu dönemde durağan bir seyir görüldü. Temel mal grubunda ise giyim, ayakkabı ve dayanıklı tüketim mallarındaki gelişmeler nedeniyle aylık fiyat artışında sınırlı bir yükseliş yaşandı.

Eylül ayında okula dönüşün etkisiyle hizmet enflasyonu yüksek seyrederken, kira enflasyonu da sözleşme yenileme oranlarının yüksek olmasından dolayı güçlü kalmaya devam etti.

Memur ve emeklilerin beklediği enflasyon oranları belli oldu! Peki zam oranları  nasıl değişecek? İşte 2025 zam oranları Memur ve emeklilerin beklediği enflasyon oranları belli oldu! Peki zam oranları  nasıl değişecek? İşte 2025 zam oranları

Üretici enflasyonu düşüşü sürdürdü

Üretici fiyat artışları önceki aya göre yavaşladı ve yıllık üretici enflasyonu düşüş eğilimini sürdürdü. Mevsimsellikten arındırılmış tüketici fiyat artışları yatay seyrederken, B endeksinin yıllık değişim oranı yüzde 48,23'e, C endeksinin ise yüzde 49,10'a düştü. Yıllık tüketici enflasyonuna hizmet, enerji, gıda, temel mal ve alkol-tütün-altın gruplarının katkıları azaldı.

Editör: Ömer Göyce