Güncel altın fiyatları ne? Gram, Çeyrek altın fiyatları ne? (16 Eylül 2024) Güncel altın fiyatları ne? Gram, Çeyrek altın fiyatları ne? (16 Eylül 2024)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yarın açıklayacak. Geçtiğimiz ay toplanan Para Politikası Kurulu, politika faizlerini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Para Politikası Kurulu, TCMB Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 20 Ağustos Salı günü toplanacak ve 14.00'te politika faizi kararı açıklanacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, Başkan Fatih Karahan'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılması nedeniyle erkene çekilmişti.

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Yıl sonu politika faizi tahminlerinin ortalaması ise yüzde 45 olarak görülüyor.

Toplantı gündeminde ne var?

Politika faizinde değişiklik beklenmiyor ancak PPK metnindeki olası değişiklikler yakından ilgiyle takip ediliyor olacak. Bankacılar da likidite, iç talep ve faiz artışı ihtimalinin azalması nedeniyle bunlarla ilgili yönlendirmelerin metinden çıkarılıp çıkarılmayacağını ve nasıl bir karar alınacağını merakla bekliyor. Toplantıda piyasadaki Türk Lirası fazlalığı gündemi de yer alacak.

Enflasyon beklentisi mi?

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, politika faizine ilişkin cari ay sonu beklentisi yüzde 50 oldu. 3 ay sonrası için beklenti yüzde 48,10'a düştü. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 34,57'den yüzde 33,30'a geriledi.

Editör: Uğur Kaçar