Menzil tarikatında “post” kavgası artık gizlenemez bir boyuta ulaştı. Menzil’in son “tek” şeyhi Abdülbaki Erol’un 12 Temmuz 2023’te ölmesinin ardından, üç oğlu arasında “post”a kimin oturacağı kavgası başladı. Anlaşamayan üç kardeş, tarikatı fiilen üçe bölmüş durumda. 
Ancak her fırsatta özellikle parasal değer taşıyan varlıkların paylaşımı konusunda kavga ediyorlar. Üç kardeşin çekişmesi öyle bir hale geldi ki, artık tarikat mensuplarının önünde sert tartışmalara giriyorlar.

“Kiranın faizini bile istediniz!”

Sosyal medyada yayılan bir videoda, “post”u paylaşamayanlardan büyük kardeş Saki Erol ve küçüğü Mübarek Erol tartışıyorlar. Tartışma şu sözlerle sürüyor: 

Saki Erol: Sofileri oradan çıkarttılar ve kira istediler. Bu arada kiranın faizini bile istediler. Bunu nasıl çözeceksin acaba? (Bu sözler üzerine müritlerden “Allah! Allah!” nidaları yükseliyor).

Mübarek Erol: Peki sen öyle diyorsun, daha babamın vefatının ikinci günü sizinkiler de dergâh bastılar. Ula daha ikinci günü hüküm bile çıkmadan. Ben sana geldim dedim, abi bak dedim, millet birbirini yiyecek. Sen kızdın, çıktın dışarıya külliyede. Oğlun senin Memet de vardı yanında. Peki böyle konulara girmeyelim, bırakalım halifeler çalışsınlar, bu kişileri böyle konularla meşgul etmeyelim bence. Bence bak bak abi sen ilk gün bana dedin ki, her şey mirastır. 

Tarikattan biri: Maraza olmayacak. Zaten gereken kelimeler bunlardır. 

Saki Erol: Karşılıklı konuşacaksak… 

Devlet Bahçeli’den sonra bir çağrı da Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’den sonra bir çağrı da Özgür Özel’den

Müritlerden biri bağırıyor: Haydi! Babadır, haktır! Haydi! Haydi! Haydi! Haydi! Haydi!...

Tarikat üçe bölündü

Büyük kardeş Saki Erol, Serhendi Vakfı’nı ele geçirdi ve faaliyetlerini bu yapı ve Dehlevi Yayınevi üzerinden yürütüyor. Diğer kardeşler Fettah Erol ve Mübarek Erol da “post”ta hak ediyor. Çünkü babaları Abdülbaki Erol hayattayken üçüne de “halifelik” ünvanı vermişti. Mübarek Erol’sa Semerkand Vakfı, Semerkand Tv, TÜMSİAD, Beşir Derneği ve GENÇKON’u ele geçirdi. “Sofi” denen müritleri de paylaşan üç kardeş de ayrı birer tarikat gibi davranıyor.

Editör: Elif Erbay