Meksika'nın Guerrero şehrinde belediye başkan adayı Jose Alfredo Cabrera'ya suikast düzenlendi. Seçim kampanyasının son günü Coyuca de Benitez kasabasına geşen Cabrera, arkadan yaklaşan tetikçi tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Hükümet, geçen Eylül ayından bu yana yerel makamlara aday olan en az 22 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Sosyal medyada viral olan suikast anında bir kişinin Alfredo Cabrera'ya yaklaşıp birkaç el ateş ettiği görüldü. Başından vurulan Cabrera olay yerinde hayatını kaybederken saldırganın da dövülerek öldürüldüğü belirtildi.

Görüntülerde en az 15 silah sesi duyuluyor ve bu sırada insanlar çığlık atarak kaçışıyor. Yerel kaynaklara göre suikast sırasında çok sayıda vatandaş yaralandı.

Guerrero Valisi Evelyn Salgado, Muhalefet koalisyonu adayı Cabrera'nın, Coyuca de Benitez kasabasında "Korkakça" öldürülmesini kınadı.

ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilme tarihi belli oldu ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’tan çekilme tarihi belli oldu

M E X

SANDIKLARI ORDU KORUYACAK

Meksikalıların yeni bir başkan, kongre üyeleri, birkaç eyalet valisi ve çok sayıda yerel yetkili için oy kullanacağı pazar günü güvenliği güçlendirmek için yaklaşık 27 bin asker ve Ulusal Muhafız üyesi görevlendirilecek.

Muhalefet koalisyonu partilerinden PRI, hükümeti "Adayların güvenliğini garanti altına almak için en ufak bir çaba bile göstermemekle" suçladı.

Editör: Haber Merkezi