Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kültürel ve sanatsal çalışmalar kapsamında her ilde Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları Toplulukları kurmayı planlanıyor. Kurulacak bu topluluklar için tüm illerde müziğe veya halk danslarına ilgisi olan ve bu topluluklarda yer almak isteyen öğretmenlerin başvuruları alınacak. Başvuran öğretmenler 2024 - 2025 eğitim öğretim yılında MEB'e bağlı olarak bir dizi etkinliklerde yer almak üzere topluluk üyesi olarak görev alacak.

Öğretmenlere müjde… 10.400 TL tazminat alacaklar… 230 bin öğretmen başöğretmen olacak Öğretmenlere müjde… 10.400 TL tazminat alacaklar… 230 bin öğretmen başöğretmen olacak

Katılmak isteyenler öğretmenler ne yapmalı?

Maarif Orkestrası ve Maarif Halk Dansları topluluklarında yer almak isteyen öğretmenlerin, 10 Ekim 2024 Perşembe günü mesai bitimine kadar https://meb.ai/UMOGVB9 adresindeki başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. 

Öğretmenler, kurulacak olan orkestra çeşitli etkinliklerde bulunacak. Öğretmenlerin söz konusu orkestralarda yetenekleri ve almış oldukları eğitimler ayrıca değerlendirilerek görevlendirmeleri yapılacak.

Hangi branşlara görev verilecek?

Bu kapsamda en fazla görev verilecek olan öğretmenlerse Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapmakta olan müzik ve beden eğitimi öğretmenleridir. Söz konusu beden eğitimi öğretmenlerinin halk dansları grubunda görev alması planlanıyor. Müzik öğretmenleriyse işin orkestra kısmında görev alacaklar. Alanları müzik ve beden eğitimi olmayan öğretmenler de yetenekleri ölçüsünde söz konusu orkestralar ve dans topluluklarında görev alabilecekler.

Editör: Ercan Çankaya