Konya deplasmanında 3-1 kazanarak Süper Lig'deki 24. kez şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, saat 02.00 sularında İstanbul’a geldi. Sarı-Kırmızılılar Florya Metin Oktay Tesisleri'nde taraftarlarıyla birlikte kutlama yaptı, geceye Mauro Icardi damga vurdu.

UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'a ceza vermedi

ALİ KOÇ YAZILI GALATASARAY FORMASI

Konya'da ilk golü atan Arjantinli yıldız Mauro Icardi, Florya'da balkona "Aşkın Olayım" şarkısı ve meşalelerle geldi.

Icardi önce "Fener ağlama" tezahüratını başlattı daha sonra ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un adının yazılı olduğu Galatasaray formasını giydi.

Arjantinli futbol Icardi'nin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un adının yazılı formayı giymesinin ardından sarı-kırmızılı taraftarlardan destek tezahüratı geldi. Öte yandan yaz aylarında Kemerburgaz Tesisleri'ne taşınacak olan Galatasaray, Florya'da son kez şampiyonluk kutladı.

MERTENS'İN EŞİNİ AĞLATAN TEZAHÜRAT

Galatasaray'ın Florya'da kutlama yaptığı esnada Dries Mertens'in eşi Katrin Kerkhofs duygusal anlar yaşadı.

Sarı-kırmızılı taraftarların Mertens'in oğluna yönelik "Ciro" tezahüratları sonrası Belçikalı yıldızın eşi Katrin Kerkhofs gözyaşlarını tutamadı.

Gözyaşlarını tutamayan Katrin Kerkhofs, sarı kırmızılıların yaptığı "Ciro" tezahüratlarına karşılık verdi.

Mertensineşi

DURSUN ÖZBEK: İYİLER KAZANDI

Havalimanında açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, şunları söyledi:

Bu gece çok mutluyuz. Bir hafta gecikmeyle de olsa şampiyonluğumuzu kutlamaya başladık. Ben bütün taraftarlarımıza bu şampiyonluğun hayırlı olmasını, önümüzdeki sene için de 25’inci şampiyonluk ve 5’inci yıldız için hazırlıklı olmalarını istiyorum. Çok güzel bir geceydi. Güzel bir maç oynadık. Galatasaray’ı sevenleri mutluluğa boğduğum için ve arkadaşlarımla beraber yaptığımız bütün çalışmaları dikkate alırsak onları sevindirmek bizim için en önemli husustu.

Şimdi şampiyonluğu doya doya kutlasınlar. İstanbul’u sarı-kırmızıya boyasınlar istiyorum" dedi. Şampiyonluk tişörtü ile ilgili de konuşan Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı: “İyiler kazanır herkesin bildiği bir şey. Dolayısıyla yine öyle oldu. İyiler kazandı.

Florya

OKAN BURUK'TAN REKOR VURGUSU

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise şöyle konuştu:

Mutluyuz tabii ki. Çok önemli bir maç kazandık. Üst üste ikinci şampiyonluğumuz. Rekorlar kırarak şampiyon olduk. 102 puanla şampiyonluk yaşadık. Türkiye’de bir ilk. Çok uzun bir süre 11 aya yakın emek verdik. Hem ligde hem de Avrupa’da önemli bir seneydi bizim için. Ben başta oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum.

Tabii ki başkanımız, yönetim kurulumuz onlar bizlere çok destek verdi. Ama oyuncularımız saha içerisinde ellerinden geleni yaptılar. Çok önemli bir başarı, rekorlar kırdılar. 17 maçlık rekor ve birçok rekor kırdılar. Gol kralı Mauro Icardi. Onu da tebrik etmek istiyorum. O da çok önemli. Oyuncularıma teşekkür etmek istiyorum

Süper Ligde Şampiyon Galatasaray Süper Ligde Şampiyon Galatasaray

Editör: Haber Merkezi