Masiro Kanyonu, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Kanyonun derinliklerinde, bir mağaranın içinden geçilerek ulaşılabilen, sarp kayalıklara inşa edilmiş tarihi bir kilise yer alıyor. Zorlu bir yürüyüşle ulaşılan bu eşsiz yapı, kanyonun tarihine ışık tutuyor.

SİBERAY projesi Elazığspor - Nazillispor maçında devam etti SİBERAY projesi Elazığspor - Nazillispor maçında devam etti

Van Kanyon

Kanyon, doğaseverler için üç farklı etapta keşfedilebilecek benzersiz güzellikler sunuyor. Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, Masiro Kanyonu'nun bakirliğini koruyan bu alanın, doğayla baş başa kalmak isteyenler için ideal bir yer olduğunu belirtiyor. Demez, “Kanyonun birinci etabı yüzmeye elverişli ve yaklaşık 800 metre uzunluğunda bir alandır. İkinci etap ise 4 kilometreden uzun, dik kayalıklarla çevrili ve geçişi zor bir bölge. Üçüncü etap ise daha rahat bir yürüyüş sunan, ormanlık alanlardan geçen ve toplamda 12 kilometreyi bulan bir güzergâhtır” diyerek, doğaseverlere bu alanı keşfetmeleri için çağrıda bulunuyor.

Kanyon Van

"Doğayı korumak hepimizin sorumluluğu"

Masiro Kanyonu’nun bakir kalmasını temenni eden Demez, doğaya gelen ziyaretçilere önemli bir uyarıda bulunarak, “Doğayı korumamız lazım. Özellikle doğaya gelen insanlardan çöplerini bırakmamalarını rica ediyoruz. Doğanın bize değil, bizim doğaya ihtiyacımız var” dedi.

Van Doğa

Bu yıl altıncı kez Masiro Kanyonu’nu ziyaret eden Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, sıcak yaz günlerinde kanyonun serin sularında hem dinlenme hem de eğlenme fırsatı buluyor. Ziyaretçilerden Asya Varlı, Van’da öğretmenlik yaptığını ve doğada vakit geçirmeyi sevdiğini belirterek, “Bu yıl Masiro Kanyonu’na ikinci kez geliyorum. Su harika, gece kamp yapacağız ve ertesi gün keyifli bir gezi daha yapacağız” dedi.

Keşfedilmeyen Kanyon

Masiro Kanyonu, bakir doğası, serin suları ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini bekliyor. Doğanın korunması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği bir kez daha vurgulanıyor.

Kanyon

Editör: Elif Erbay