Cinayeti işleyen şahıs ailesini arayıp "intihar" dedi Cinayeti işleyen şahıs ailesini arayıp "intihar" dedi
Malulen emekli olmanız için şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.  Malulen emekli için en önemli hususlardan biri ise iş gücü kaybınız %60 oranında olmalıdır. Malulen emekli nasıl olunur, maaşı ne kadar diyorsanız tüm ayrıntılara detaylı şekilde yer verdik. Gelin merak ettiğiniz tüm bu konulara göz atalım! Malulen emeklilik; çalışamayan ya da yarı çalışabilecek engel problemi olan kişiler için yararlanabileceği haklardan biridir. Yaşanan olası sağlık sorunlarından dolayı kişinin erken emekli olma durumu olabilir. Malulen emekli olmanız için istenen şartları mutlaka yerine getirmeniz gerekmektedir. Şüphesiz ilk göz önünde tutulacak konulardan biri ise iş gücü kaybınızın %60 oranında olması diyebiliriz. Çalışma gücünün %60 olması tek başına yeterli olmadığı gibi diğer yandan da 5 yıl prim ödeme şartının yerine getirilmesi gerekir. Aynı zamanda kişinin çalışma hayatında en az 10 yıl yer alması da bir başka aranılan şartlar arasında olduğunu söylemeliyiz. Malulen Emekli Nasıl Olunur,

Malulen Emekli Olmada Hangi Hastalıklar Olmalıdır?

Malulen emekli olmanız için hastalığınızın ne türden olduğu önem arz eden bir konudur. Çünkü çalışma hayatı içerisinde birçok hastalık ile karşı karşıya kalma durumları söz konusu olabiliyor. Malulen emekli olma içinde hangi hastalıklara yakalanarak çalışma gücünü verimsizleştirdiği önemlidir. Bu sebepten dolayı parkinson sendromu, beyin tümörü, karaciğer sirozu, tek başına ayakta durmada zorluk yaşama gibi hastalıklara yakalanan kişiler malulen emekli olma hakkına sahip olacaktır. Aynı zamanda tüm bunların haricinde işitme ve görme azlığı gibi durumların yaşanması halinde de malulen emekli olma durumunun olacağını bilmelisiniz.

Malulen Emekli %40 Raporla Olunur Mu?

Malulen emekli olmak için yüzde kaç oranında raporlu olmanız gerektiğini bilmelisiniz. Öyle ki son dönemde çalışma gücünü kaybetmiş olan kişilerde %40 raporla malulen emekli olup olmayacağını da öğrenme ihtiyacı duyabiliyor.Burada önemli olacak konulardan biri ise malulen durumun mutlaka işe başladıktan sonra oluşmasıdır. Malulen emeklilik içinde %60 raporlu olmanız gerekmektedir.  Malulen emekli nasıl olunur, maaşı ne kadar diyenler için ise alacağı maaş 3500 TL’dir.