Mehter takımı deyince hemen herkesin aklına iriyarı, pos bıyıklı, heybetli kişilerden kurulu; kocaman davulları ve kösleri kulakları sağır edercesine vurarak çalan, ürkütücü naralar atan bir ekip gelir. 

Bu haberimizdeki mehter takımı, pek de böyle değil.. daha doğrusu bu mehter takımı minik ilkokul öğrencilerinden kurulu, sevimli bir takım. 

Malatya Mehter Mehmet Akif

Adıyaman'da elektrik direğine asılı ceset paniği Adıyaman'da elektrik direğine asılı ceset paniği

Malatya’da bir ilkokulun öğrencileri, görenleri hem şaşırtan hem hayran bırakan bir mehter takımı kurdu. Takım, ilk gösterilerini İlköğretim Haftası’nda yaptı ve büyük beğeni topladı.

Darende ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bünyesinde kurulan mehteran takımı büyük ilgi görüyor. Halk ve veliler, çocuklarına farklı bir beceri eğitimi verilmesinden memnunlar. 

Çocuk Malatya Mehter Takımı

İlçenin Heyiketeği Mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bünyesindeki mehter takımının kuruluş aşamasında, öğrencilerin boyuna uygun giysiler, takılar ve çalgı aletleri yapılması sağlandı. Tarihsel mehter takımının ruhuna uygun olması ve benzemesi için, gruba alınan kız öğrencilere bile bıyık takılması büyük ilgi gördü. 

Malatya Mehter Takımı

Bu haliyle Darende’de kurulan ilkokul mehter takımı, Malatya’da bir olma özelliği taşıyor. Okulların açılışını izleyen günlerde kutlanan, bu yıl da 11-15 Eylül arasında kutlanan İlköğretim Haftası boyunca sahne alarak yeteneklerini sergileyen minik mehter takımı, izleyenlerden büyük övgü ve tam not aldı. 

Mehmet Akif Ersoy Okulu

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredata göre öğrencilerin kendi örf, adet, gelenek, görenek ve kültürlerini bilmesi amaçlanırken, bu kapsamda minik öğrenci mehteran takımı kurulduğu öğrenildi.

Editör: Elif Erbay