Dünya

Mahmut Abbas İspanya'ya gidiyor

İspanya ile Filistin arasında destek ve dayanışma ile devam eden ilişkiler resmiyete döküldü. İspanya'nın, mayıs ayında Filistin'i tanıdığını ilan etmesinin ardından ülkenin ilk Filistin büyükelçisi Hüsnü Abdulvahid dün Kral VI. Felipe'ye güven mektubunu sundu. Art arda gelen jestlere Ramallah hükümeti kayıtsız kalmadı, Mahmut Abbas'ın yarın Madrid'i ziyaret edeceği duyuruldu.

Abone Ol

Abbas’tan İspanya’ya teşekkür ziyareti

Filistin Devlet Başkanının ofisinden yapılan açıklamada, Abbas’ın BM Genel Kurulu için New York'a gitmeden önce, geçtiğimiz mayıs ayında Filistin devletini tanıyan İspanya Kralı Felipe ve Başbakan Pedro Sanchez ile görüşeceği bildirildi.

İspanya'daki ilk Filistin büyükelçisi Hüsnü Abdulvahid, pazartesi günü yeni atanan yabancı büyükelçiler için Madrid'deki kraliyet sarayında düzenlenen geleneksel törene katılarak, krala güven mektubunu sundu.

Abdulvahid, 2022'den bu yana Madrid'deki Filistin diplomatik misyonuna başkanlık ediyordu.  İspanya'nın, İrlanda ve Norveç ile Filistin devletini resmen tanımasının ardından resmi olarak güven tazeledi.

İspanya’nın örnek Filistin dayanışması

İspanya hükümeti, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir dille eleştiren tavrıyla Avrupa ülkeleri arasında öne çıkarken, İspanyollar geniş katılımlı gösterilerle Filistin halkıyla dayanışma sergiledi.

İslam İş birliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Temas Grubu ülkelerinin dışişleri bakanları ve temsilcileri ile İspanya, Slovenya, Norveç, İrlanda ve Avrupa Birliği’nden katılımcılar geçtiğimiz cumartesi günü Madrid’de Filistin gündemiyle bir araya geldi.

Toplantının ardından kabul edilen bildiride, Filistin’in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrı yapıldı.