1983 yılında 19 yaşındayken kocasıyla birlikte İsviçre'ye taşınan Türk gurbetçi, sosyal yardımlarla geçinmeyi tercih ettiği ve entegrasyon konusundaki isteksizliği nedeniyle bu karara maruz kaldı. Kadın, 2006 yılında kocasından ayrıldıktan sonra 17 yıl boyunca toplamda 373 bin Euro'nun üzerinde sosyal yardım aldı.

Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla vefat etti

Yerleşim izni uzatma başvurusu reddedilen Türk gurbetçi, başvuruyu taşıdığı Solothurn İdare Mahkemesi'nden de olumsuz bir yanıt aldı. Federal Mahkeme'ye yapılan itiraz da reddedildi. Federal yargıçlar, entegrasyon konusundaki isteksizlik ve uzun süre devlet yardımı almanın etkisiyle yerleşim iznini iptal etmeyi haklı buldu. Mahkeme, kadının iş bulma veya devlete olan bağımlılığından kurtulma konusunda herhangi bir çaba göstermediğini vurgulayarak "Başarılı bir entegrasyondan söz edilemez" dedi.

Federal Mahkeme ayrıca, Türk gurbetçinin Türkiye'ye yeniden entegre olmasının zor olacağını kabul etti, ancak kadının hala Türkiye ile çeşitli bağları olduğunu belirtti. Mahkeme, sıradan turist vizesi ile İsviçre'yi ziyaret etmesine izin verilen kadının, çocukları ve torunlarını görmek için ülkeyi ziyaret etme hakkını sürdürebileceğini ifade etti.