Dünya

Macron: Netanyahu bizi dinlemiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanacağı silah sevkiyatını durdurma çağrısında bulundu. Macron, Netanyahu hükümeti tarafından çağrılarının dikkate alınmadığını dile getirdi.

Abone Ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France Inter radyosuna yaptığı açıklamalarda İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını değerlendirdi. Macron, bölgedeki önceliğin siyasi bir çözüme geri dönmek ve Gazze'ye yönelik saldırılarda kullanılacak silah sevkiyatının durdurulması olduğunu vurguladı. Fransa'nın bu çerçevede İsrail'e silah göndermediğini belirten Macron, İsrail'in uluslararası ve insani hukuka uygun şekilde kendini savunması gerektiğini ifade etti.

"Netanyahu bizi dinlemiyor"

Macron, "Sivil halkı feda ederek terörle mücadele edemeyiz" diyerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın tutumunu dikkate almamasını eleştirdi. Ayrıca "Sesimiz duyulmuyor ve bu bir hata; bu, İsrail'in gelecekteki güvenliği için de bir hata" şeklinde konuştu.

Lübnan konusuna da değinen Macron, İsrail'in bu ülkeye yönelik saldırılarını eleştirerek, "Lübnan, yeni bir Gazze olamaz" dedi ve bölgedeki gerilimin tırmanmaması gerektiğinin altını çizdi.