Dünya

Lübnan’dan göç başladı!

İsrail’in Lübnan’a hava saldırıları yapması ve kara harekatına başlamasıyla birlikte ülkeden göçler hızlandı. Son üç günde 52 bin Lübnan vatandaşı Suriye’ye kaçtı. Lübnan’daki Suriyeli mültecilerden 125 bini de ülkelerine geri döndü.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

İsrail’in Lübnan’a ve bu ülkede üslenmiş durumdaki Hizbullah örgütüne yönelik başlattığı askeri harekat, her savaşta olduğu gibi kendi sığınmacılarını da üretmeye başladı. 

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın ölümünü izleyen günden itibaren son üç günde ülkeyi terk edip Suriye’ye sığınan Lübnanlı sayısının 52 bini geçtiği bildiriliyor. 

Suriye’deki iç karışıklıkta ülkesini terk edip Lübnan’a sığınan Suriyelilerden 125 bininin de, son gelişmelerin ardından Suriye’ye geri kaçtı. 

Lübnan merkezli mülteci hareketliliğinin artarak süreceği tahmin ediliyor. Deniz yoluyla ülkelerinden kaçmaya çalışan çok sayıda Lübnanlının bulunduğu da öğrenildi. 

Al-Watan Online adlı haber sitesinin Pazartesi günü Suriye Göç ve Pasaport Genel Müdürlüğü'ne dayandırdığı bilgilere göre, bu rakamlar 30 Eylül’e ait. Bugün bu sayıların çok daha artacağına kesin gözüyle bakılıyor.