Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paris Olimpiyat Köyü'nden "uygunsuz ortam" gerekçesiyle uzaklaştırıldı. Bu karar, sporcu köyünde antrenman yapmaları, dinlenmeleri ve diğer yarışmacılarla kaynaşmaları beklenen sporcular arasında büyük yankı uyandırdı.

Melek Mosso'dan hamilelik iddialarına yanıt: “Kilo aldım, hamile değilim” Melek Mosso'dan hamilelik iddialarına yanıt: “Kilo aldım, hamile değilim”

Takım Kararıyla Köyden Ayrıldı

Paraguay Olimpiyat takımı, Alonso'nun 11 Ağustos Pazar günü sona erecek olan yarışmanın sonuna kadar köyde kalmasına izin vermedi. Tokyo Olimpiyatları'nda da yarışan Alonso, bu kez takım arkadaşları arasında "uygunsuz bir atmosfer" yaratmakla suçlandı. Paraguay Olimpiyat Komitesi (COP) Başkanı Larissa Schaerer, "Alonso bir süredir yüksek performanslı bir sporcunun parametrelerini karşılamıyor" dedi.

Gumgojwx0Aak45R Hmmo

Paraguaylı basın, Alonso'nun takım arkadaşlarına destek olmak yerine Disneyland'de vakit geçirmeyi tercih ettiğini ve bu durumun ülkenin Olimpiyat yetkililerini rahatsız ettiğini belirtti.

Alonso, Instagram'da yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hiçbir yerden kovulmadığımı veya atılmadığımı netleştirmek istedim, lütfen yanlış bilgi yaymayı bırakın. Herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum ama yalanların beni etkilemesine izin vermeyeceğim." Alonso, bu sözlerin yanına gün batımında içecek içerken çekilmiş bir fotoğrafını da ekledi.

Luana Alonso Kimdir?

Luana María Alonso Mendez, 19 Mart 2004 tarihinde doğmuştur. 2020 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar 100 metre kelebek yarışında yer almış ve kelebek stilinde çeşitli Paraguay rekorlarına sahiptir.

Alonso, üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmuş; Teksas'taki Southern Methodist Üniversitesi'nde ve Virginia'daki Virginia Tech'te öğrenim görmüştür. SMU Mustangs ve Virginia Tech Hokies takımlarında, National Collegiate Athletic Association - NCAA Division I Swimming & Diving'de yüzmüştür.

Luana Alonso İnstagram Hesabı Ne?

Luana María Alonso Mendez resmi sosyal medya hesabı "Luana Alonso (@luanalonsom)" dur. 

Editör: Haber Merkezi