İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'nda bu yıl 19'uncu kez "Meydanda Bayram" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında, Müslüman ülkelerden yiyeceklerin ve hediyelik eşyaların satıldığı stantlar kuruldu ve farklı ülkelerden müzik ve dans grupları gösteriler sergiledi.

Etkinliğin ev sahibi Londra'nın Müslüman belediye başkanı Sadık Khan, meydanda toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, "Bu ramazan, hayat pahalılığı, İslamofobi ve Gazze'de yaşanan yıkım nedeniyle çok zor geçen bir ramazan oldu." şeklinde konuştu.

Londra Belediye Başkanı'ndan Gazze çağrısı

Khan, son altı ayda Gazze'de yaklaşık 14 bini çocuk olmak üzere 34 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirterek,

Netanyahu tehditlere kabine toplantısında cevap verdi Netanyahu tehditlere kabine toplantısında cevap verdi

"Esirlerin serbest bırakılmasını ve akan kanın durdurulmasını istiyoruz, ateşkes talep ediyoruz. İsrail'e silah satışının durdurulmasını istiyoruz. Başbakan Rishi Sunak ve Başkan Joe Biden, ölümlerin durdurulması için nüfuzunuzu kullanın." şeklinde ifadelerini dile getirdi.

Londra Belediye Başkanı'ndan Gazze çağrısı

Trafalgar Meydanı'nda düzenlenen bayram etkinliğinin her inanç grubundan insanı bir araya getirdiğini vurgulayan Khan,

"Bu büyük şehirde sadece inançları hoş görmüyoruz. Onlara saygı duyuyor ve kabul ediyoruz. Toplumları bölmeye çalışan insanlar var. Müslümanları Yahudilerle, Hinduları Sihlerle karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Meydanda Bayram, tüm bu nefrete karşı en iyi aşı, en iyi panzehirdir." şeklinde konuştu.