Meteoroloji'den İstanbul dahil 43 il için sağanak, sel ve hortum uyarısı geldi.Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış ve fırtına, birçok ilde ciddi hasara neden oldu.

SAMSUN

Samsun'un Bafra ve Vezirköprü ilçelerinde etkili olan şiddetli rüzgar, yaşamı olumsuz yönde etkiledi.Akşam saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgarın etkisiyle birçok ağaç devrildi ve elektrik telleri koparak yerlere düştü.İhbar üzerine polis, itfaiye ve TEDAŞ ekipleri bölgede önlem aldı ve olası riskleri en aza indirmek için çalışmalara başladı.Elektrik tellerinin koptuğu bölgede, elektrik akımının kesilerek olası tehlikeler önlendi.Yola devrilen ağaçlar, ekipler ve vatandaşların yardımıyla hızla kaldırıldı.Vezirköprü ilçesinde de etkili olan fırtına nedeniyle Gazi Caddesi'nde bir binanın çatısı uçtu ve ağaçlar devrildi.Uçan çatı, çevredeki binalara ve araçlara zarar verdi.

Fırtına ve yağış bir çok ilde etkili oldu

ÇORUM

Kent merkezinde ikindi saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgarın neden olduğu bir olayda, restorasyonu devam eden Ulu Cami'nin minaresinden düşen ahşap parçaların kaçmaya çalışırken düşen bir kişi yaralandı.Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralıya ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.Kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçlar yollara ve enerji nakil hatlarına devrilerek elektrik kesintilerine neden oldu ve bazı yollar ulaşıma kapandı.Devrilen ağaçlar ve savrulan çöp konteynerleri, çevrede park halindeki araçlara zarar verdi. Ayrıca, Samsun-Ankara kara yolu üzerinde bazı trafik levhalarının da devrildiği gözlendi.

Fırtına ve yağış bir çok ilde etkili oldu

ANKARA

Başkentte öğle saatlerinde aralıklarla etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.Soğulcak Mahallesi'nde de şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle, Ali Rahmi Polat'a ait 2 katlı evin çatısı uçtu. Evde maddi hasar meydana geldi.

Fırtına ve yağış bir çok ilde etkili oldu

MARMARİS

Fırtına nedeniyle Sarıana Mahallesi Mustafa Münir Elgin Bulvarı'nda ağaçlar devrildi ve Burunucu Macera Parkı'nda bulunan oyun ve piknik alanlarında hasar oluştu.Marmaris Belediyesi Araç Parkı Asfalt Depolama Alanı'nın çatısı, Park ve Bahçeler Birimi'nin üzerine uçarak yapıda ve bir araçta hasara neden oldu.Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait Marmaris Mezbahası'nın çatısı ve bazı iç duvarları da kısmen zarar gördü.

Fırtına ve yağış bir çok ilde etkili oldu

ÇANAKKALE

Çanakkale’de sağanak yağış gece başladı ve öğle saatlerine doğru etkisini artırdı.Biga ilçesinde de sağanak yağış olumsuzluklara yol açtı. Bazı sokaklarda su birikintileri oluştu.Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve biriken su, caddelerde yürümeyi zorlaştırdı. Araç sürücüleri ve vatandaşlar, bu durum nedeniyle zor anlar yaşadı. İlçede ekipler, su birikintisi olan bölgelerde suyun tahliyesi için çalışmalar yürüttü ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik faaliyetleri gerçekleştirdi.Trafikte ilerlemek, yağış nedeniyle oldukça zor oldu. Ayrıca, yağışın etkisiyle ilçedeki bazı evler su altında kaldı ve caddeler göle döndü.

Beylikdüzün'de zincirleme kaza Beylikdüzün'de zincirleme kaza

Fırtına ve yağış bir çok ilde etkili oldu