Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, 2 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçlarının 2024 LGS sonuçları sorgulama sayfasında kontrol edilebileceği duyuruldu.

LGS SONUÇ SORGULAMA

8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) internet sitesinde erişime açıldı. 

KPSS ön lisans başvuruları başladı: 2024 KPSS ön lisans başvuruları ne zaman bitiyor? KPSS ön lisans başvuruları başladı: 2024 KPSS ön lisans başvuruları ne zaman bitiyor?

2024 LGS sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek. Sınav sonucunuzu görmek için linke tıklayabilirsiniz.

Öğrencilere LGS sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

LGS'ye giren öğrenci bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle dava açtı LGS'ye giren öğrenci bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle dava açtı

Editör: Kemal Ilıkkan