Limon FC, Jijantes FC ile oynadığı maçın ardından, Jijantes FC oyuncularından Uri Pons'un paylaştığı tweet serisiyle gündeme geldi. Pons, Limon FC tarafından eşine saygısızlık yapıldığını iddia ederek sosyal medyada tepkisini dile getirdi. Bu tweetler, olayın fitilini ateşledi.

Provokasyon İddiaları ve Sosyal Medya Tepkisi

Pons'un açıklamalarının ardından, Limon FC ile Meksika'ya seyahat eden Holmes'un Instagram hikayeleri sosyal medyada "Limon FC'nin provokasyonları" başlığıyla paylaşıldı. Holmes, hikayelerinde şu ifadeleri kullandı:

"Bir Latin ablalar güneşleniyor arkada, delirirsiniz."
"Ablalar, rakip oyuncuların sevgilileriymiş. Önce maçı kazanacağız sonra da..."

Bu paylaşımlar, Limon FC'nin tutumuna yönelik tepkileri artırdı.

Elraenn'den Açıklama ve Holmes'un Ayrılığı

Limon FC'nin sahibi Elraenn, yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaparak, "Hiç aklımın ucuna gelmeyecek olaylar yaşandı. Son karar sabah aldığım şekilde; Holmes, Limon FC'den ayrılmış bulunmakta," ifadelerini kullandı. Elraenn, takımın itibarını korumak adına hızlı bir karar aldı.

Gerard Pique'nin Açıklaması ve Turnuva Durumu

Gerard Pique, olayla ilgili olarak "Elimde utanç verici sızdırılmamış bir video var," şeklinde bir açıklama yaparak durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. Holmes ise sosyal medyada özür dileyerek, "Gerisini düşünmeden böyle bir hareket yaptığım için özür dilerim, İstanbul'a döneceğim," dedi.

Paris 2024'te altın madalya! İbrahim Bölükbaşı paralimpik şampiyonu... Paris 2024'te altın madalya! İbrahim Bölükbaşı paralimpik şampiyonu...

Kings League'den Yaptırım Açıklaması

Kings League'in medya partneri, Limon FC'ye yönelik herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna, "Evet, turnuvada kalacaklar. Belki bir kişi için spesifik bir şey olabilir," yanıtını verdi. Bu açıklama, Holmes'un takımdan ayrılmasının ardından takımın geri kalanının turnuvaya devam edeceğini gösteriyor.

Editör: Elif Erbay