Öğrenciler, LGS'den aldıkları puanları öğrenmek için T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabiliyorlar. Sınav sonuçları posta ile gönderilmeyecek, sadece online olarak erişilebilecek.

LGS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

LGS sonuçlarına erişmek için öğrencilerin 'meb.gov.tr' adresine girerek, T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yapmaları yeterli olacak. Sonuç sorgulama ekranı üzerinden, öğrenciler puanlarını öğrenebilir ve yerleştirme süreci için hazırlık yapabilirler.

KPSS sınav giriş yerleri açıklandı mı? KPSS giriş belgesi nasıl alınır? KPSS sınav giriş yerleri açıklandı mı? KPSS giriş belgesi nasıl alınır?

LGS Tercih Süreci Ne Zaman Başlayacak?

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler, tercih işlemleri için hazırlıklara başlayacak. Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından 'https://e-okul.meb.gov.tr' internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler, mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Merkezi Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dahil, tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihlerinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmadığı takdirde, öğrencilere Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

Editör: Elif Erbay