HABER MERKEZİ

Kökü dışarıda terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen'in sağlık durumuyla, ölüp ölmediğiyle ilgili iddialar, spekülasyonlar süredursun, bir dönem Gülen’in sağ kolu olan Latif Erdoğan kesin konuştu: “Fetullah Gülen öldü!”

Sezgin Baran Korkmaz: CIA Direktörü ile Galatasaray'ın tesislerinde tanıştım Sezgin Baran Korkmaz: CIA Direktörü ile Galatasaray'ın tesislerinde tanıştım

Samimi Haber’e açıklamalar yapan Yazar Latif Erdoğan, ölüm haberinin örgüt tarafından açıklanmamasının gerekçesini; “Toparlanıncaya kadar saklıyorlar” şeklinde açıkladı.

FETÖ’yü ve iç dengelerini çok iyi bilen Erdoğan, uzun yıllar örgütte kalıp ikinci adamlığa kadar yükselmiş, ancak tanık olduğu yanlışlıklar ve ülkeye ihanet boyutundaki olaylar üzerine o yapıyla bağlarını kopartmıştı. 

FETÖ’yü bir heyet yönetecek

Gülen’in yerine kimin geçeceğiyle ilgili olaraksa Erdoğan’ın farklı bir değerlendirmesi var. Örgütü kuran ve halen yöneten Amerikan dış istihbarat birimi CIA’nın, FETÖ için Gülen’den sonra yeni bir lider ‘atamayacağını’ düşünüyor. Erdoğan; “Diyelim, 10-12 kişilik bir heyet oluşturulur ülke imamları çapında. Örgütü o heyet yönetir. Heyetten kişiler sırayla heyete başkanlık yapar ama örgüte liderlik yapamaz. Fetullah Gülen’in yerine biri seçilmeyecek. Gülen’in yerini kimse doldurmaz diye kimseyi lider seçmezler” şeklinde öngörüde bulundu. 

Toparlanıncaya kadar saklıyorlar

Geçtiğimiz aylarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda amcasının (Fetullah Gülen) Cevdet Türkyolu ve diğer bazı FETÖ’cüler tarafından kaçrıldığını, sağlık durumunun çok kötü olduğunu duyurmuştu. Yeğen Gülen’in bu paylaşımları bazı FETÖ’cülerin tepkisini çekmiş, sosyal medya hesapları üzerinden hakarete varan tartışmalar yaşanmıştı. Ebuseleme Gülen’in ifşaatlarının ardından bazı FETÖ’cü hesaplar, Gülen’in hayatta olduğunu kanıtlamaya yönelik görüntüler paylaşmıştı.  Son aylardaki bu olayları ve görüntüleri yorumlayan Latif Erdoğan; “Gülen’in öldüğünü" toparlanıncaya kadar saklayacaklar" dedi.

Bölmeden idare edemezler

Erdoğan, CIA’nın FETÖ için bir yeni lider belirleyip belirlemeyeceği, örgütün tek parçalı kalıp kalmayacağı ve küresel istihbarat örgütleriyle ilişkisi konusundaysa şunları söyledi: "Cemaatin yapısını idare edebilmeleri için CIA, MOSSAD, patronlar... Gülen'den sonra örgüt tamamen İnglizlerin kontrolü altına girecek ve üç ya da dört parçaya bölünecek.  Birkaç parçaya bölüp, onun başına bir kişi de verebilirler. Bölmeden zaten idare edemezler"

İslam'ı içten yıkmak için kullanacaklar

Bundan sonra FETÖ’nün Türkiye’de darbe girişiminde bulunup bulunmayacağı konusundaki düşüncelerini de açıklayan Erdoğan, örgütün artık böyle amaç için kullanılmayacağını savundu. Erdoğan; “Artık örgütü darbe vesaire için kullanamazlar. Ancak İslam'ı içten yıkmak için kullanırlar" yorumunda bulundu.

Editör: Elif Erbay