Dünya

Kuzey Kore açıkladı...Süper savaş başlıklı yeni tip taktik balistik füzesi denemesi yapılmış!

Kuzey Kore’den dün gerçekleştirilen son silah denemesine ilişkin resmi açıklama geldi. 4,5 ton ağırlığında süper büyük konvansiyonel savaş başlığı ile donatılan yeni tip “Hwasongpho-11-Da-4.5” taktik balistik füzesinin test edildiği açıklandı.

Abone Ol

Kuzey Kore’den dün gerçekleştirilen son silah denemesine ilişkin resmi açıklama geldi. Kuzey Kore Füze İdaresi tarafından 4,5 ton ağırlığında süper büyük konvansiyonel savaş başlığı ile donatılan yeni tip “Hwasongpho-11-Da-4.5” taktik balistik füzesinin test edildiği açıklandı.

Açıklamaya göre başarılı olunan test Kim Jong-un’un denetiminde yapıldı ve test atışında füzenin 320 kilometrelik orta menzildeki isabet performansı ile savaş başlığının patlayıcı gücünün doğrulanması amaçlandı.

Dün ayrıca performansı yükseltilen bir stratejik seyir füzesinin de denendiği belirtildi. Kim’in ise Savunma Bilimleri Akademisi tarafından geliştirilen 7,62 mm’lik keskin nişancı tüfeği ve 5,56 mm’lik otomatik tüfek gibi farklı silahların üretimini denetlediği ve yetkililerden bilgi aldığı ifade edildi.

Caydırıcı güç vurgusu

Test atışı için Kim, üretilen silahların performansının sürekli olarak geliştirilmesinin ülkeyi çevreleyen zorlu güvenlik ortamı ile doğrudan ilgili olduğunu söyledi. Nükleer gücün yanı sıra konvansiyonel silahlar alanında da ezici saldırı kabiliyetine sahip olmanın gerekliliğini de ifade etti.

Kim şu ifadelere yer verdi:

“Bölgedeki askeri ve siyasi durumun devletimizin güvenliğini tehdit etmesi, savunma kapasitenin sürekli olarak güçlendirilmesi gerektiğini göstermektedir. Sadece caydırıcı bir askeri güce sahip olduğumuzda düşmanları stratejik yanlışlarından döndürebiliriz”

Güney Kore dün açıklamıştı

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin saat 06.50 civarında ülkenin kuzeydoğu istikametine doğru birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattığı bildirilmişti.