"Kuyu-30" operasyonları yapıldı ve bu kapsamda İstanbul’da iş yerlerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya paylaşımında operasyonların ayrıntılarına yer verdi.

Operasyonlar; Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde düzenlendi. 

Operasyonlarda yakalanan 23 şüphelinin; kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, iş yeri kurşunlanması, ikamet kurşunlanması, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını işledikleri duyuruldu. 

Hizbullah, komutanlarından Ali Karaki'nin öldürüldüğünü duyurdu Hizbullah, komutanlarından Ali Karaki'nin öldürüldüğünü duyurdu

Şüphelilerin, söz konusu ilçelerde farklı tarihlerde silahlı çatışmada olay yerinde bulunan bir şahsın yaralanması ve bir şahsın öldürülmesi, rüşvet, iş yerine silahlı saldırı ve iş yerine el bombalı saldırı gibi eylemlerde bulundukları tespit edildi.

Operasyonda 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ve muhtelif miktarda esrar ve metamfetamin ele geçirildi. 

Operasyonları gerçekleştiren polislerimizi tebrik eden Yerlikaya, ‘’halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Uğur Kaçar