Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cumartesi günü için ülkemizin çeşitli bölgelerinde yoğun kar, buzlanma ve çığ tehlikesi uyarısında bulundu. İstanbul'da sabah saatlerinde hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düşmesi beklenirken, özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ve Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışları bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi

2 Mayıs 2024 hava durumu nasıl olacak? 2 Mayıs 2024 hava durumu nasıl olacak?

Genel olarak ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, yağışların Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise yağışların karla karışık yağmur ve kar olarak etkili olması bekleniyor. Özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu, Siirt çevreleri ve Artvin'in iç kesimlerinde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Ani sel, su baskını, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı önlem alınması önem arz ediyor.

Don ve Çığ Tehlikesine Dikkat

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Ve Kar Uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanlar ve bu bölgelere seyahat edecek olanlar, dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

Ayrıca sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde yaşayanlar, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalıdır.

Vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıları dikkate alarak, hava koşullarına uygun şekilde hareket etmeleri önemlidir. Güvenliğiniz için gerekli önlemleri almayı unutmayın.