Ünsal Ergel/ANKARA

Türk siyaset tarihinin önemli bir dönüm noktası olan AK Parti 14 Ağustos Çarşamba günü kuruluşunun 23.yıldönümünü kutlayacak. Bu kapsamda partinin vizyonuna ve misyonuna katkı sağlayan pek çok isim törene katılacak.

Ancak bu yıldönümü kutlamasının bir başka etkisi de TBMM’de yaşanacak. Bir süredir beklenen bağımsız, Gelecek ve Saadet Partisi’nden AK Parti’ye katılımları da bu törende olması bekleniyor.

6 milletvekili katılacak mı?

Kulislere yansıyan bilgilere göre bu törende 3’ü bağımsız, 2’si Gelecek Partisi ve biri de Saadet Partisi’nden olmak üzere 6 milletvekili AK Parti’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerinde rozet takacak. Aynı törende 14 il ve ilçe belediye başkanın da AK Parti’ye katılması bekleniyor.

Dengeler değişecek

Bu katılımlar gerçekleşmesiyle beraber 10(Gelecek) 9 (Saadet)+ 1 (CHP) milletvekili ile Meclis’te Saadet Partisi’ni oluşturan grupta bu katılımlarla beraber düşmüş olacak. 6 siyasi parti grubu bulunan Meclis’te Saadetin grubunun yerine DEVA Partisi’nin yeni yasama yılında 6 grup olarak yer alması bekleniyor. Bu katılımlar gerçekleşirse, halen 264 milletvekili olan AK Parti’nin sandalye sayısı 300’e çıkacak.

İki isme veto

İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş

Bu arada Meclis kulislerinde konuşulan bir başka konu ise eski İYİ Parti Milletvekilleri Adnan Beker ile Ümit Dikbayır’ın AK Parti’ye katılımlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul edilmediği şeklinde. Konuya ilişkin kulislerde konuşulan iddia ise, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in devreye girdiği ve veto edilmelerini rica ettiği yönünde.

Editör: Ünsal Ergel