Ünsal Ergel/ANKARA

Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanlığı’na yazılı olarak başvurarak, yargılamalar için dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.

Soylu, Meclis’e verdiği dilekçesinde, “Karalama ve iftira kampanyalarında suç yapıları ile fikir ortaklığı ve işbirliği içerisinde olanların yıkıcılığına bigane kalmamayı, her anı sadakat, kararlılık ve fedakarlıkla dokunmuş mücadelenin rövanşını almak isteyenlere karşı vazgeçilmez sorumluluk” ifadelerine yer vermişti.

Soylu'nun bu talebine, TBMM Başkanlığı yazılı cevap verdi. Meclis yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kurtulmuş imzalı yanıtta dokunulmazlığın kaldırılmasını gerekecek bir fezlekenin olmadığı hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

“Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur.”

Editör: Ünsal Ergel