Görüşme sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurtulmuş, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin, özellikle parlamentolar arası iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlamasını umduğunu belirtti.

CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürkmen: “Normalleşme toplumda karşılık bulmadı” CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Öztürkmen: “Normalleşme toplumda karşılık bulmadı”

Pakistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Zardari’nin, ticaret ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla iki ülke arasında demiryolu bağlantısının iyileştirilmesine vurgu yaptığı ifade edildi. Ayrıca, Zardari'nin ikili ilişkilerin derinleştirilmesi ve heyet değişimlerinin artırılması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı.

Görüşmede Filistin ve Lübnan’daki insani krizler de gündeme gelirken, Kurtulmuş ve Zardari, İsrail'in bölgedeki eylemleri konusunda duydukları endişeyi paylaştı. İki lider, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu zorluklarla başa çıkmak için ortak ve samimi bir çaba gerektiğini vurguladı. Toplantıya, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senatör Muhammed Ishak Dar ile Belucistan Eyalet Başbakanı Sarfraz Bugti de katıldı.

Editör: Ömer Göyce