Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emekli ve kamu işçisinin ikramiye takvimi belli oldu. Emekliler, bugünden itibaren ikramiyelerini almaya başladı.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kurluların ikramiye ödenme tarihleri netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında yatırılacağını duyurmuştu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

4C (Emekli Sandığı) kapsamındakilere ayın 10’u, 4B (Bağ-Kur) kapsamındakilere ayın 11’i, 4A (SSK) kapsamındakilere ise 12, 13 ve 14 Haziran'da olmak üzere toplamda ayın 10 ile 14’üne kadar bayram öncesinde emeklerimizin hesabına yatırılacak.

3 BİN LİRA HESAPLARA GEÇECEK

Emekli ikramiyesi olarak emekli maaşını tam olarak hak edenlere 3 bin lira yatırılacak. İkramiyeler kapsamında toplam 42 milyar liralık ödeme yapılacak. Uygulamadan tüm emekliler faydalanacak.  

Nakit ödemeye ceza milyonları mağdur edecek! Nakit ödemeye ceza milyonları mağdur edecek!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

KAMU İŞÇİSİ NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Kamu işçisine ödenecek tediye maaşa göre farklılık gösterecek. İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmayacak.

Alınan ücretin 30 güne bölünmesi sonrasında çıkan tutarın 13 ile çarpılması yaklaşık ödeme tutarını verecektir.

Vergi indirimleri dahil en düşük kamu ikramiyesi 8 bin lira civarında olacak. 

Bayram ikramiyesi ödeme planı belli oldu: Yarın yatıyor Bayram ikramiyesi ödeme planı belli oldu: Yarın yatıyor

Editör: Kemal Ilıkkan