Kulüplerin yüzde 90’ı, eski MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun yeniden göreve gelmesini istiyor. Gündoğdu, MHK başkanlığından ayrıldıktan sonra TED Üniversitesi bünyesinde hakem eğitimi, gelişimi ve atamasını kapsayan kapsamlı bir master plan geliştirdi. Bu planın UEFA akreditasyonunu almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza... Toprak Razgatlıoğlu korkuttu! Antrenmanda korkutan kaza...

Yapay zeka performans ölçümü ve algoritmik atama sistemini hakemlik sistemine entegre eden Gündoğdu, Hakem Akademisi aracılığıyla Türk hakemliğinin önümüzdeki 15 yılını planlamayı hedefliyor. Üç yıl içinde en az 6 hakemi UEFA Elit Hakemi seviyesine taşımayı amaçlayan bu plan, Türk hakemliğine yeni bir vizyon kazandırmayı hedefliyor.

Ancak, hakem dernekleri ve çoğu genç hakem, kendilerine destek olan Ahmet Şahin ve Erol Ersoy yönetiminde bir MHK beklentisi taşıyor. Bu ekip, genç ve eğitim-gelişime önem veren yapıları nedeniyle tabandan büyük destek görüyor.

Kamuoyu, kulüpler ve hakemler ise yıpranmış, adı şaibelere karışmış, alkol problemi olan ve camiaya yakışmayan ilişkileri bulunan kişilerin MHK’da görev almasına kesinlikle karşı çıkıyor. Bu durum, yeni ve temiz bir yönetim arayışını daha da artırıyor.