Türkiye genelinde istihdamı artırmaya yönelik adımlar atan Kültür ve Turizm Bakanlığı, büro personeli alımları için başvuruları kabul ediyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Kamu İlan sayfasında yayımlanan duyuruda, Bakanlık bünyesine toplamda 1629 personel alımı yapılacağı belirtildi. Bu alımların içinde öne çıkan ise 360 büro personeli pozisyonu.

Başvurular, Türk vatandaşı olma, 18-35 yaş aralığında bulunma, kamu haklarından mahrum olmama gibi genel şartlar ile belirli eğitim ve KPSS puanı gerekliliklerini içermektedir. Büro personeli pozisyonu için adaylardan, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme Fakülteleri gibi lisans düzeyinde eğitim almış olmaları ve 2022 yılında yapılan KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 65 puan almış olmaları istenmektedir.

KPSS’siz Hastane Personel Alımı KPSS’siz Hastane Personel Alımı

Başvuracak adayların sadece bir il ve bir pozisyon için başvuruda bulunma hakkı bulunmaktadır. Birden fazla il için yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Toplamda 12 farklı büro personeli pozisyonu için başvurular, 25 Ocak 2024 ile 8 Şubat 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın büro personeli alımları, genç ve nitelikli personel arayışını destekleyerek, sektöre yeni katılacak bireylere önemli bir kariyer fırsatı sunuyor. Bu alımların, Türkiye'nin kültür ve turizm alanındaki potansiyelini daha da güçlendireceği ve sektöre değer katacağı öngörülmektedir.

İstanbul barajlarında son durum (5 Mayıs 2024) İstanbul barajlarında son durum (5 Mayıs 2024)