81 ilde silah kaçakçılığına karşı Mercek-25 operasyonları düzenlendi! 81 ilde silah kaçakçılığına karşı Mercek-25 operasyonları düzenlendi!

Kaza sabah 08.30 dolaylarında meydana geldi. Zincirleme kazaya birden çok metrobüsün karıştığı bildiriliyor. Kaza, toplu taşım araçlarındaki yolcu yoğunluğunun çok fazla olduğu sabah saatinde yaşandı.

Yolcularıyla birlikte Beylikdüzü yönüne giden metrobüs, Sefaköy durağına yaklaştığında kazaya karıştı. Görgü tanıkları metrobüsün bir başka metrobüsle çarpıştığını belirtiyor. Kazada 3'ü ağır olmak üzere 38 kişi yaralandı. Ağır yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Kazanın hemen ardından itfaiye, ambulans ve polis ekipleri olay yerine geldi. Yaralılar hızla bölgedeki yakın hastanelere sevk edildi. Metrobüs hattındaki seferler bir süre durdurululduğu için sabah işe yetişme telaşındaki vatandaşların duraklarda beklediği ve mağdur olduğu bildiriliyor.

Kazanın ardından olay yerinde belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Kazaya karışan metrobüs çekilirken, yolda ise kumlama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaların ardından seferler normale döndü.

O anlar kameraya yansıdı

Yaşanan anlar cep telefonu kamerasına yansıdı, görüntüler kazanın şiddetini gözler önüne serdi. Görüntülerde kaza sonrası metrobüs içerisindeki yaralıların kendi imkanlarıyla çıktığı ve çevredeki vatandaşların yardım ettiği görülüyor.

Baçsavcılık açıklama yaptı

Sefaköy’de sabah saatlerinde meydana gelen metrobüs kazası sonrası 2’si metrobüs şoförü, 1 denetim amiri olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da metrobüs kazasına ilişkin açıklama geldi. Sabah meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "29.08.2024 günü saat 08.40 sıralarında Yenibosna-Sefaköy Metrobüs güzergahında iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin vefat etmesi, ikisi ağır toplamda 53 kişinin yaralanması olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, akabinde kusur durumunun tespiti amacıyla ivedi bir şekilde bilirkişi görevlendirmesi yapılmış, kaza olayına ilişkin metrobüs şoförü ve denetim amiri olmak üzere toplamda iki kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla tüm işlemler etkin biçimde yapılmaktadır" denilddi.

Editör: Uğur Kaçar